[vc_row el_class=”faq-excerpt”][vc_column][vc_column_text]Huoltomme auttaa sinua kaikissa ajoneuvojen huoltoon liittyvissä asioissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä, soita (06) 421 3900[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”car-faq-text”][vc_column][vc_toggle title=”Kuinka usein jakopään hihna pitää vaihtaa” style=”square” size=”lg” el_id=”1489558419338-756bd4da-3ee8″ el_class=”panel-heading1″]Jakohihnan vaihtoväli on yleensä 80.000 – 200.000km. Huoltokirja on ensisijainen lähde oman autosi jakohihnan vaihtovälille. Älä epäröi ottaa yhteyttä Automecaan jos olet epävarma.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Miksi öljy tulee tarkistaa säännöllisesti?” style=”square” size=”lg” el_class=”panel-heading1″]Moottoritekniikan kehityksen ansiosta nykyautot ovat erittäin luotettavia ja niiden huoltovälit ovat usein tuhansia kilometrejä pidempiä kuin aiemmissa malleissa. Tämä on tietenkin hyvä uutinen. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että on entistä tärkeämpää tarkistaa öljyn taso ja lisätä öljyä tarvittaessa. Jos et tee näin, otat riskin moottorisi toiminnan suhteen. Kun öljyn taso laskee, moottorissa jäljellä oleva öljy rasittuu enemmän, jolloin se likaantuu ja kuluu nopeammin ja autosi suorituskyky heikkenee. Moottorisi on pian todellisessa vaarassa kulua enemmän, ylikuumentua tai jopa leikata kiinni.

Milloin öljy tulee tarkistaa

Useimmat autovalmistajat suosittelevat tarkistamaan öljyn viikottain. Jos öljyn taso laskee enimmäistasosta vähimmäistasoon alle 1500 km matkalla, moottori on hyvä tarkistuttaa. Öljynkulutus vaihtelee autosta ja ajotyylistä toiseen.

Miten öljy tarkistetaan ja lisätään

  1. Pysäköi tasaiselle alustalle, sammuta moottori ja odota 3-4 minuuttia, jotta öljy laskeutuu.
  2. Etsi mittatikku, vedä se ulos, pyyhi tikku ja kasta se uudelleen, ennen kuin katsot lukemaa.
  3. Jos pinta on alle enimmäistason, tarkista täyttöohjeesta, kuinka paljon öljyä tulee lisätä.
  4. Avaa moottorin öljyn täyttökorkki, lisää oikea öljymäärä ja sulje täyttökorkki täytön jälkeen.
  5. Odota 60 sekuntia, jotta öljy valuu moottoriin ja kasta sitten tikku uudelleen, jotta voit tarkistaa uuden tason. Lisää tarvittaessa öljyä ja sulje täyttökorkki.

Mittatikun enimmäis- ja vähimmäistasojen ero on ainakin ½ litraa. Se kuitenkin vaihtelee automerkeittäin. Jos et ole varma asiasta, tarkista tiedot auton ohjekirjasta.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]