| | | |

Ranskalaisilla automerkeillä menee hyvin

Autokanta uudistuu Suomessakin, uusien autojen myynti on lähtenyt kasvuun ja ensirekisteröintejä on  vuoden ensimmäisellä puoliskolla tehty  yli 5000 kappaletta viimevuotista vastaavaa ajanjaksoa enemmän.  Vuoden ensimmäisen puoliskon kokonaiskappalemäärä on vajaa 70 000.  Ranskalaiset merkit ovat   kasvattaneet suosiotaan, mikä on hieno asia. Hyötyajoneuvotilastoissa sekä Citroën että Peugeot ovat kymmenen parhaan joukossa.

 

Heinäkuun lukuja tarkasteltaessa Ranskassa PSA: n merkit ovat jopa ohittaneet Renaultin ensirekisteröinneissä, ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin.  Henkilöautojen myyntiluvut ovat  Ranskassa kasvaneet, pelkästään heinäkuussa kasvua 18,9% ja silloin puhutaan kappalemäärissä runsaasta 176 tuhannesta, yksistään PSA:n merkkien myynti kasvoi heinäkuussa jopa 28,2%.  Volyymi on vähän toista luokkaa, kuin meillä Suomessa.

 

Kotimaahan palataksemme, autokannan vanheneminen on jatkunut pitkään eikä keski-iän aleneminen tapahtu kädenkäänteessä.  Siksi onkin tärkeää pitää huolta siitä vähän iäkkäämmästäkin kulkimesta, joka kuitenkin on käyttöarvoltaan paljon enemmän, kuin mitä ajokilometrit tai auton ikä antaisivat ymmärtää.  Hyvin huollettuna vanhempikin auto palvelee pidempään ja säännölliset merkinnät huoltokirjassa antavat hyvän signaalin myös mahdolliselle seuraavalle omistajalle, sitten kun tulee aika vaihtaa autoa uudempaan.

Auto-Plus

Autotilastot

PSA:n osavuosikatsaus

Samankaltaiset artikkelit